Bäst i test

Testvinnare – BabyBjörn Travel Crib Light

726607Babybjörn resesäng ska vara den säkraste enligt testerna men den är också den som är mest behändig och enklast att använda.

Resesängen väger endast 5 kilo och den fälls enkelt upp i en enkel rörelse. För transport medföljer en ordentlig väska med behändiga handtag.

Lekmer.se säljer denna testvinnare

lekmer

 

Allmänt om Testerna

Det finns lite tester ute på nätet som går att läsa gratis bland annat så har viföräldrar.se gjort ett stort test av resesängar och tyvärr har det visat sig att många resesängar faktiskt inte är speciellt säkra. Vissa till och med direkt livsfarliga för småbarnen t.ex. så klarar inte sidorna av större påfrestningar eller så är inte sidorna tillräckligt höga. I och med sidorna är så låga kan barnet klättra och då finns tyvärr risken att sängen välter vilket kan vara mycket farligt.

Man bli ju bekymrad när inte resesängarna uppfyller vanliga formella säkerhetskrav som EU har tagit fram. Det vanligaste problemet hos tillverkarna verkar vara att de inte skickar med några monteringsinstruktioner vilket nästan borde vara självklarhet?

Enligt testerna så verkar det som att testvinnaren är den dyraste sängen och har man en begränsad budget så blir det inte roligare att behövs lägga nästan 2000 kronor för att få en säker resesäng. Men det finns även billigare resesängar som levererar ett hyfsat betyg fast de inte uppfyller alla formella säkerhetskrav.