Faq

Vi eftersträvar att kunna besvara alla typer av frågor vi får inskickat via hemsidan och om du har något du funderar över så tar vi gärna emot dina frågor. Om vi finner din / dina frågor intressanta för våra andra besökare kan vi komma att publicera dina frågor här på hemsidan men vi kommer aldrig att publicera ditt namn på hemsidan.

Vilken resesäng rekommenderar ni för en nyfödd bebis som ska ut och flyga för första gången?

Det är alltid spännande att resa för första gången med sin nyfödda bebis och det underlättar väldigt mycket att planera innan flygresan. Bland annat så är en ordentlig resesäng till sitt barn en sådan sak som kan rädda resan från sömnlösa nätter och ju yngre barnet är desto viktigare är en ordentlig resesäng.

Nyfödda bebisar vill inte ha för stora utrymmen när de ska sova vilket oftast är det enda som hotellen kan erbjuda genom vanliga spjälsängar eller dylikt. Det finns dock en resesäng som är speciellt framtagen för nyfödda bebisar på svenska marknaden som heter Inovi Cocoon och är antagligen den bästa resesängen för nyfödda.

Den är framförallt väldigt enkel att ta med då den enkelt går ned som handbagage på flyget men den är också helt insektssäker vilket kan vara en räddare på semestern.

Läs mer om Inovi Cocoon Resesäng

 

Är det värt / lönt att köpa en resesäng?

Den frågan är det egentligen bara du själv som kan besvara och allt hänger på hur ofta du reser i väg eller hur ofta barnet kommer sova över hos någon. Även om det bara är någon vecka per år som spenderas i annat boende så tycker vi det är värt att köpa en resesäng.

Det är inte bara att barnet ska kunna sova utan det är även säkert d.v.s. barnet kommer inte kunna vandra i väg mitt i natten och hitta på något farligt. Det är en billig försäkring i det avseendet.

Ibland går det att låna resesäng där man sover över men då har man som förälder ingen aning om skötseln eller hur gammal sängen är och som vi alla vet så åldras t.ex. plast som blir skört med åldern. Där är till och med en rekommendation från EU att använda en spjälsäng av trä i max 10 år. Genom att låna en resesäng från någon annan så får du mycket sämre koll kring riskerna.

En resesäng som fälls ihop med bebisen sovandes kan vara direkt livsfarligt.

Men kommer du aldrig sova över hos någon eller aldrig åka på någon semester så finns det ingen anledning till att köpa en resesäng. Du kan alltid vänta med att köpa tills att det är dags så den inte bara ligger att skräpa och oftast vet man på förväg när man behöver en resesäng.

Men oftast har alla familjer en stor nytta av en resesäng och då är det värt att satsa på något som är bra och säkert.

 

Finns det resesäng till äldre barn?

resesäng äldre barnDet finns inte bara resesängar för mindre barn utan det finns även sängar för barn över två år som passar att ha med på resan. Dessa resesängar är nästan alltid en uppblåsbar säng som har lite högre kanter än en vanlig madrass så barnet inte rullar ur sin säng.

Med dessa uppblåsbara sängar följer det oftast med en bäddmadrass så lakanen kan stanna kvar och dessa sängar lämpar sig väldigt bra till resor samt när kompisen har kommit över för att sova över.

De flesta uppblåsbara resesängar klarar av barn mellan 2-7 år eller upp till 60-70kg.

Men oftast fungerar en helt vanlig madrass eller en vanlig luftmadrass minst lika bra till de lite äldre barnen och vi tycker inte man ska göra det för avancerat när väl barnen har blivit så pass gamla. Keep it simple.

 

Går det att använda resesägen som en lekhage?

Det finns en anledning till varför man i andra länder kallar just resesängen för lekhage och visst det går ju att ha barnet i resesängen för att leka men det är absolut inget vi rekommenderar.

Även barnet själv tycker nog det är lite trångt för lek men det finns ju tillfällen då man behöver vara otillgänglig en kort stund för att gå på toa eller vad som helst och då är ju barnet i säkert förvar i sängen en kort stund.