Flyga med spädbarn

flyga-med-spädbarnDetta är en väldigt vanlig fråga vi får in på hemsidan och det är inte så farligt som de flesta tror och oftast går det som bäst att flyga med nyfödda spädbarn. Märkligt va?

Nä det är inte speciellt märkligt när man tänker på att all typ av matning blir lättare i och med du har full kontroll på vad du ger ditt barn men det är bara om du ammar. Ammar du inte ska du inte köpa ersättning i det landet du landar i utan du ska helst köpa med modersmjölksersättning från Sverige så vet du vad du ger ditt barn. Amnings är annars det lättaste men också det säkraste och om du skulle vilja ge ersättning så köp vattnet i butik så du är säker på att vattnet är rent.

Innan man flyger i väg ska både barnet och mamman helst ha återhämtat sig så gott som möjligt så den bästa tidpunkten kan vara ungefär 1-2 månader efter förlossning lite beroende på hur återhämtning fungerar. Det är också precis efter läkarundersökningen som görs en månad efter födseln vilket du bör gå på innan du reser i väg så du vet att barnet är friskt.

Spädbarn har faktiskt det bästa skyddet de första månaderna och även amningen ger till viss del ett bra skydd mot vanliga infektioner så som t.ex. magsjuka och olika diverse förkylningssjukdomar.

Vi på resesäng skulle dock rekommendera att köpa en resesäng som går att ta ombord på flyget som handbagage för det vanliga bagaget fyller du upp med allt annat som behövs till barnet och till dig själv. Men det finns flera olika modeller av resesängar som är gjorde framförallt till spädbarn som ska resa. Titta in på våran avdelning Resesängar till baby för produkter.