Hur länge går den att använda?

babybjorncribAlla resesängar är olika och alla resesängar har olika maxvikt d.v.s. när man bör sluta använda resesängen då barnen har blivit för stora.

Anledningen till att där är en maxvikt är på grund av olika säkerhetsskäl, bland annat ökar risken för att barnet kan skada sig t.ex. risk för att välta sängen när han eller hon lutar sig emot sidan av resesängen.

Om du är osäker så brukar det nästan alltid stå vad maxvikten är för just den resesängen du kollar på. Detta gäller både i affären och via webbshoppar på nätet och om inte annars så kan du kontakta försäljaren.

Vanligtvis brukar resesängar ha en maxvikt runt 15-20 kg och högsta längden på barnet brukar vara närmare 100 centimeter. Detta skiljer sig så klart från säng till säng.

Vi kan ta ett exempel som Babybjörns resesäng som är testvinnaren i de flesta bäst i test tester. Denna resesäng har ingen viktgräns och hänvisar till att man ska hålla koll om barnet kan klättra ur sin säng. Åldern för denna resesäng är satt från 0 till 3 år ungefär.

Sen kan vi kolla på Carena resesäng som fick näst bäst i testerna där har vi en maxvikt på 15 kg innan det är dags för en annan barnsäng. En maxvikt på 15 kg borde räcka fram till 2,5 – 3 års åldern.

Så om du har tänkt använda resesängen en längre tid så kolla verkligen upp vad maxvikten är på sängen eller vilka rekommendationer det finns.