Låta barnet sova i en resesäng alltid?

babybjörn resesängEn ganska vanlig fråga vi får in då och då är om det går bra att låta bebisen sova i resesängen alltid tills det är dags att byta över till t.ex. en juniorsäng. Svaret på den frågan är att det går bra så länge det är en bra madrass i sängen och att det är en ordentlig resesäng som har fått bra betyg i tester, d.v.s. att den är säker.

Det fungerar alldeles utmärkt att bara använda en resesäng från dem är nyfödda men det finns lite fördelar och nackdelar med det hela med att endast använda en resesäng.

En stor fördel med traditionella spjälsängar är att man kan t.ex. montera på så kallade gungfötter så sängen enkelt går att vagga när nätterna är extra jobbiga.

Om du verkligen är intresserad av att endast köra med en resesäng som den vanliga sängen så skulle vi rekommendera BabyBjörns Travel Crib som det bästa alternativet. Det är nog värt att lägga de extra pengarna på något riktigt bra om den ska användas så pass mycket.

Nackdelar

Den största nackdelen är väl att bottnen inte går att höja på en resesäng men detta är dock endast ett problem för föräldern och inte för barnet. Så har du inga problem med att lyfta barnet från en lägre position så skulle en resesäng kunna vara något för dig.

En annan nackdel är att resesängen inte direkt är någon inredningsmöbel så är inredningen en viktig detalj för dig så är resesängen kanske inte det bästa.

Fördelar

Lider man av trångboddhet så kan resesängen vara en räddning för många d.v.s. om man bor trångt kan det finnas behov av att kunna stoppa undan resesängen under dagtid.

Nästa fördel är väl att man slipper köpa en resesäng för att ha med på semestern då den redan är inköpt och att bebisen redan är van att ligga i den inför resan.

Rent ekonomiskt så sparar man pengar på att endast köpa en resesäng om man ändå måste ha en resesäng när man åker iväg till t.ex. en stuga eller ska sova över hos någon, så är det en tight budget man lever på kan resesängen vara en bra lösning.