Säkerhet

Säkerheten kring våra småbarn har alltid varit det viktigaste för oss föräldrar och därför har vi passat på att sammanställt en bra lista kring vilka säkerhetsaspekter man bör tänka på vid t.ex. användning eller köp av en resesäng.

 • sakerhetstips-resesangarTyvärr har tester visat att de dyraste resesängarna är bäst i test när det gäller säkerhet dock betyder det inte att de är mest prisvärda. Dessa test är väldigt stränga när det gäller säkerheten och några får full pott på säkerheten medans hanterbarheten med att sätta ihop resesängen är något svårare än genomsnittet.
    

  Sen ska det inte finnas allvarliga säkerhetsproblem med resesängen men någonstans måste man överväga fördelarna -nackdelarna och bestämma sig för en säng som uppfyller ens egna krav så länge där inte är allvarliga säkerhetsproblem.

 • Det du vill ha är en resesäng med bra säkerhet samt att den är lätt att bära med. Att en resesäng tar 30 sekunder längre en annan modell att sätta ihop ska inte vara en avgörande fråga. I våran värld är det okej att behöva lägga 2-5 minuter för att sätta ihop en resesäng men tyvärr finns det modeller där det är enkelt att montera upp sängen medans det är enormt svårt att montera ned den.
   
 • Ett vanligt problem är att personer som köper diverse produkter ej läser manualen som hänger med produkten. När du väl får hem din resesäng ska du vara noga med att läsa igenom manualen om t.ex. skötsel, användandet och framförallt säkerhets informationen.
   

  Det är speciellt viktigt att du sätter ihop sängen i rätt ordning för annars kan det vara väldigt svårt att få ihop den. Läs manualen helt enkelt för att undvika onödiga problem vid montering.

 • Se upp med resesängar som har dragkedja på utsidan då dessa ej är godkända. Detta på grund av att det inte ska gå att öppnas av mindre syskon i familjen som ett exempel. De resesängar som har dragkedja ska ha en ordentlig låsanordning för att undvika olyckor. Dessa modeller är dock ganska ovanliga på den europeiska marknaden.
    
 • Sidornas höjd på en resesäng ska ha ett minimum mått på 60 cm enligt säkerhetsstandarden så att resesängen inte riskerar att trilla om barnet lutar sig mot sidorna.
    
 • När väl du har monterat upp resesängen så kan det vara bra att testa den genom att pressa / trycka på de leder som fälls ihop när sängen ska demonteras för att säkerställa att resesängen har monterats korrekt. Detta är ett steg man egentligen för testa varje gång sängen monteras för att undvika allvarliga olyckor. Så klart ska du inte pressas / tryckas med några enorma krafter så att sängen skadas.