Tips innan köp

bra tips

Här har vi skrivit ihop en kort lista med tips inför köpet av resesäng och förhoppningsvis ger detta dig lite mer kött på benen innan du gör ditt val.

Det du borde börja med är att försöka leta upp en resesäng som utgår från ditt samt barnets behov. Många tänker endast på barnet i det här sammanhanget men faktum är att resesängen behöver vara hanterbar även för föräldern så en resesäng borde uppfylla bådas krav.

Tyvärr har det visat sig att billiga modeller ej är speciellt hanterbara i flera tester och det är därför vi ofta rekommenderar att lägga till lite extra pengar för att få en ordentlig produkt. En bra resesäng har även ett ganska så bra andrahandsvärde i fall man är intresserad av att sälja den vid ett senare skede.

Kolla efter märkningar

När du sitter och tittar på resesängar så ska du alltid kolla efter märkningar så som från tester t.ex. att den är testad enligt EN-standarden (European Standards).

Det är inte helt ovanligt att butikerna även märker ut om produkten har fått bra betyg i något Bäst i Test på nätet. Är du rädd om naturen finns det även resesängar som har svanen-märkningen som kan vara värt att titta efter.

Finesser

Läs på om vilka finesser sängen har och vilka tillbehör som följer med eller som eventuellt går att köpa tillför att förbättra resesängen.

Det finns t.ex. tillbehör så som insektsnät, myggnät, leksaker och mycket annat. Om där hänger med någon leksakssnurra eller dylikt så ska där inte finnas snören som hänger ner för långt i risk om att barnet kan fastna.

För dig som är ofta på resande fot eller har dåligt med utrymme bör kolla extra noga på vikten samt storleken på väskan när resesängen är hopfälld. För en resesäng måste vara smidig att använda och enkelt kunna stoppas undan.

Konsumentköplagarna

Tack vare våran underbara konsumentköplag så får du en garantitid på ett år enligt lagen samt om resesängen skulle gå i sönder inom det första året så har du möjlighet till att få en förlängd garantitid på två år till förutsatt att det är ett fabrikationsfel.

Ett av de absolut viktigaste punkterna är anvisningarna som följer med sängen och det är viktigt att du läser igenom allt innan du börjar använda resesängen.